Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krishna vagy Jézus...Jézus vagy Krishna...

2019.10.13

krishna.jpgValakinek keresztény volta azon áll, hogy Jézust tartja e egyedül és kizárólagosan az Isten földi megtestesülésének, vagy sem. Ez az alapvető dogma.
Én ez alapján vagyok keresztény. Ugyanis nem tudom, hogy Jézus az volt e, azt se, hogy Krishna az volt e. De jó eséllyel ugyanolyan szintű lények és nyilvánvalóan a legmagasabb szférákból, nincs kizárva, hogy tényleg a legmagasabból.

A nagy különbség kettőjük közt, a világkorszak, amelyben a földön jártak.

vizonto-paradoxon.jpg

Krisna a Bika korszakban élt, tipikus bika megnyilvánulásokkal. Minden földi jó élvezete...és hát a Indiában máig szent a tehén, a krisnások is oda vannak értük....
Jézus a Halak világkorban élt, és igen, a HALáltól való megváltást hirdette, de nyilvánvalóan nem arról beszélt, hogy majd nem mész át minden életed után a halál folyamatán, hanem arról, hogy a HALak korszakot hogy tudod úgy megélni, hogy közben a lelked ne haljon meg, vagyis ember tudj maradni ebben a sötét, embertelen világban.
Tehát minket egyértelműen Jézus vezet, hisz erre van szükségünk, de ez nem zárja ki, hogy egyetértsek Krisna bölcsességével, vagy Budhájéval, Lao-Ce....stb...