Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A SZER , ami etet

2011.11.28
A hirdetés 10 másodpercen belül eltűnik

Ez a Te oldalad? A szerkesztőbe belépve reklámmentesíthetsz!Az emberek nem nagyon tudnak szeretni. Éreznek valamit, ami olyan, mintha, de...a legtöbb esetben a saját egójuk számára fontos a másik energiája, és ezt érzik, élik meg szeretetnek. A legtöbb esetben saját MAGukat sem tudják valóban SZERetni. SZERetni azt tudjuk, amit elfogadtunk olyannak, amilyen. Elfogadni azt tudjuk, amit ismerünk, amiről tudjuk, hogy mi az, miért olyan amilyen. MAGunkról tudjuk? Az esetek többségében nem. Már az is nagy előrelépés, hogy mi már dolgozunk azon, hogy megismerjük MAGunkat.

Ha egy másik emberről van szó....hát a dolog még nehezebben megy. Vágyunk egy bizonyos energiára, és ezt megpróbáljuk a másiktól megkapni. De abban a pillanatban, amikor a felőle jövő energia már nem olyan, amire nekünk szükségünk van, azonnal jelezzük, hogy a másik valamit hibázott, meg kéne változnia, hogy mi továbbra is a nekünk megfelelő energiát kapjuk tőle.
A SZER-ETET nem ilyen. Az valóban etet, vagyis táplál. Táplál engem is, és táplálja azt is, akit szeretek. Nincs elvárás. A másik lehet olyan szabad, amilyen akar, mert ŐT szeretem, nem azt a vágyképet, amit rá vetítek. És ő, csak akkor tud Ő MAGa lenne, ha szabad. És ezzel mindannyian így vagyunk. Ahol bármi korlát van, már nem saját MAGunk vagyunk

 

Korlátok. ....Bizony a feltétel nélküliség nem korlátoz.
Itt fontos tisztázni, hogy mit értünk "korlát" alatt. Mert sokan összetévesztik a korlátozást a rend tartással. A rend egy olyan dolog, amit nem korlátokkal kell előidézni, hanem ami az emberi lényből fakadó állapot.. Ha minden szabadon áramlik, akkor a rend fent tartja önmagát. De abban a pillanatban ahogy bejön egy korlát, azonnal sérül a rend. De mivel az emberi lénynek igénye van a rendre, hisz természetes állapota, megpróbálja rendbehozni a dolgokat, de ha nem ismeri fel, hogy a korlát az, ami megtörte a rendet, nem tehet mást, mint egy újabb korlátot állít. És az ördögi kör beindul. Ha körülnézünk a világunkba mást se látunk mint korlátot. Ezért embertelen a világunk.
Reggel a férjemmel - mivel a nagylányomtól iskolalátogatási papírt kell kérni az egyetemtől, hogy a kicsi után magasabb családi pótlékot kapjunk - az iskolalátogatási törvényről beszélgettünk. Azt mondta, ő, a roma gyerekeket azonnal bentlakásos iskolába vinné, hogy tuti tanuljanak. Megkérdeztem tőle:
- és mit csinálnál velük? ÁTNEVELNÉD??
- Igen! - válaszolta.
Bennem meg megszólalt a hang: janicsár képzés!....Ugye tudjuk mit jelent? Kirázott a hideg.
A romák azzal a programmal jöttek erre a bolygóra, hogy vándorlásukkal viszik a híreket egyik helyről a másikra. (Ennél azért bonyolultabb a feladatuk, de nem vagyok szakértője a dolognak). Az ő életük korlátozódott be talán legelőször, vagy a legjobban. És látjuk, sőt a bőrünkön érezhetjük, hogy mit okoztak a korlátok.
Olvasom itt oldalt a híreket, hogy Tiszavasváriban még a Romák is a Jobbikra szavaztak.....
"A romák szavazatainak eloszlására talált magyarázatot Koltai Tamás, aki az MSZP színeiben indult a polgármesteri posztért, de a voksok kevesebb, mint 5 százalékát kapta. Helyben nem volt cigányellenes kampány, a Jobbik választási programjában sincs szó gettóról és szögesdrótról, arról viszont igen, hogy mindenki a törvények szerint viselkedjen ; mondta lapunknak Koltai Tamás. "
Elmosolyodtam.....Igen. Nincs szükség korlátokra. Rendre van szükség.
Én úgy oldanám meg az iskoláztatási kérdést, hogy behívnám az iskolába a Gazsit, hogy tanítsa romául a purdét, hogy tanítsa meg az énekeiket, táncaikat, tanítsa zenélni, meg a tenyér jóslás és kristálygömb olvasás rejtelmeire, és mindazt ami érték az ő hagyományukban. És akkor a SZER etetne
.