Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért hanyatlunk? Miért a széthúzás?

2017.09.23

csengersimanyilas.jpgManapság igen sokan várják, hogy végre ébredjen a magyar, tegyünk valamit az elnyomás ellen, és végre egységben tudjunk mozdulni. 
Várják a csodát, ami...úgy tűnik nem jön. 
Meg is van ennek a magyarázata: Mindennek megvan a maga ideje. 
A szkíta népek láthatóan, és egyre látványosabb hanyatlanak. Mára, saját országában, legalább hivatalosan saját önrendelkezéssel, már csak mi maradtunk. 
Miért van ez?
A szkíta Nyilas jegyű nép. A Nyilas derékszög kapcsolatban van a Halakkal, és jelenleg, Jézus születése óta a Halak világhónapját éljük. 
Tehát a lehető legkedvezőtlenebb a helyzet ránk nézve, és mivel a precesszióban a kiséves sorrendhez képest visszafelé haladunk, a jegyeknek, saját elemük szerint három dekanátusa is van, a vele megegyező elemű két másik jegy, és saját maga, mely a kisévben mindig az adott jegy dekanátusával kezdődik, így a világhónap utolsó dekanátusa a saját jegy.
Mi most épp a Halak világhónap Halak dekanátusát éljük, vagyis e világhónapban is a ránk legkedvezőtlenebb időszakot. 
Ezért is kezdtük el magunkat MAGyarnak nevezni, hisz most nincs itt az ideje se a virágzásnak, sem termés hozásnak, most számunkra tél van. 
Jól látható ez a helyzet a csengersimai templom Nyilas mennyezet kazettáján, a nyíl egyszercsak búvópatakká válik, és a kis tulipánok kettőse!! (Ikrek) közötti negatív térben halad töretlenül tovább, míg amikor itt az ideje, a felszínre tör ismét. 
Ezért mondja Pap Gábor, hogy aki ebben a helyzetben, harcra szólítja fel a magyarságot, az már gazemberségre is képes. 
Ez tehát a hanyatlásnak az oka. 
Akkor most nézzük, hogy mi az oka a széthúzásnak: 
gemini-mozaik-715x400.jpgAhogy mondtam már, a magyar Nyilas jegyű nép. A napjegy a szellemiséget jelenti, a vele szemben lévő jegy viszont a testiséget. Ez azt jelenti, hogy a magyarság az Ikrekben testesül. Hunor-Magyar, Atilla-Buda, Petőfi-Arany, Kodály-Bartók....és sorolhatnám. Nálunk nagyon sokáig működött a komaság, ami két ember fogadott testvériségét jelenti.
Az Ikrek kettős jegy. A magyar még a táncában is egyéniség, nem ugyanazt táncolja, hanem mind mást. Sokszínű. De könyörgöm! nem egymás ellen! Hanem egymásért, a teljességért. Egyetlen ember, egyetlen nézőpont nem képes átlátni az egészet. De ezzel a sokszemszögűséggel képesek vagyunk! 
Ha megnézzük az Ikrek képét, nem tudjuk eldönteni, hogy ölelkeznek, vagy bírkóznak. Mert ha küzdenek, akkor is egymásért teszik, hogy kihozzák egymásból a legjobban. 
Ezzelszemben a Káin-Ábel ikerpár, ahogy Romolus és Rémusz kettőse nem így működnek. Mindkét esetben az egyik testvér, saját érvényesülése érdekében megöli testvérét. Káinék esetében pontosan tudjuk, hogy melyikük volt a "jobb". Onnan tudjuk, hogy az úr, az ő áldozatát fogadt el. Ez Ábel. És ki él tovább? Káin. Ha körülnézünk a világunkban, azt látjuk, hogy ez a modell az irányadó. Ez nem az Ikrek egymásért küzdő kettőse, hanem a Halak egymással szemben úszó kettőse. Halak világkorszak, Halak modell. 
Csak ezzel találkozhatunk, bármerre is tekintünk a világunkban. 
Na de mióta? 
Amióta kötelező az oktatás, amióta jó alattvalókat nevelnek kötelező jelleggel. Vagyis Mária Terézia óta. Addig a magyar szülők saját mintájukat adták tovább gyermekeiknek.
Mindezt azért tartom nagyon fontosnak mert jelenleg, nemzet szinten nem tudjuk magunkat elfogadni. Ostorozzuk magunkat a széthúzásért, bűnös népnek érezzük érte magunkat. Ahhoz, hogy megbocsássunk, el kell fogadnunk, ahhoz, hogy elfogadjunk, meg kell érteni az adott dolgot. Mi itt saját magunkat pocskondiázzunk, hogy mennyire szét húzunk. Ismernünk kell ennek okát, magyarázatát, hogy megértsük, elfogadjuk, és megbocsáthassunk magunknak.